Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Központi telefonszám: +36 22 514 000
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

TSOnline tájékoztató rendezvény az Önkormányzatok részére

Tartalomfelelős: Szabó Péter, munkatárs

2019. február 08., péntek 12:25

2016. január elsejétől, az önkormányzatok jegyzői részére új adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a 379/2015 (XII.08.) kormány rendelet, mely Magyarország települési szennyvíz-elvezetési és -tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató Jegyzékről, valamint a szennyvíz-elvezetési agglomerációk lehatárolásáról szól. Az adatszolgáltatás a települések egyedi szennyvízkezelésének és szennyvizes beruházásainak felmérésére szolgál.

A 2017. évről szóló adatszolgáltatást már a tavalyi évben is a Településsoros Online (TS Online) felületen tehették meg az arra kötelezettek.  A 2018. évi tapasztalatok szerint számos problémát okozott a kitöltőknek a szakmai háttér hiánya, valamint az új rendszer használatának informatikai, technikai sajátosságai.

Ezért a vízügyi ágazat – a Belügyminisztérium engedélyével és támogatásával -arra az álláspontra jutott, hogy szükséges egy, a TSOnline rendszer működésével és kitöltésével kapcsolatos országos szintű tájékoztató/interaktív bemutató megtartása az adatszolgáltatók minél szélesebb körben történő megkeresésével.

Ennek eredményeként Igazgatóságunkhoz tartozó három megye székhelyén, január hónapban megtartásra kerültek a tájékoztató rendezvények a Megyei Kormányhivatalok bevonásával. Mindegyik rendezvényen két előadás hangzott el. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről Rajz Renáta az adatszolgáltatás fontosságáról, az adatszolgáltatást előíró, valamint azt megalapozó, sokrétű jogszabályi háttéről tartott előadást.

Ennek az előadásnak az anyaga megtalálható az OVF honlapján:

OVF_Településsoros_Adatszolgáltatás

TSOnline_1_kicsi  

Ezt követően a Vízügyi Igazgatóság képviselője az adatszolgáltatás eddigi tapasztalatairól, az online felület kitöltéséről, az abban beépített kommunikációs lehetőségekről, az adattartalom elvárásairól tartotta meg előadását.

2019. január 22-én, Szekszárdon, a Megyeházán az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság által tartott előadás anyaga Tolna megyét illetően, a következő linkről tölthető le:

TSOnline Tolna

2019. január 29-én Székesfehérváron került megrendezésre a tájékoztató rendezvény, melynek anyaga az alábbi linkről tölthető le:

TSOnline Fejér

TSOnline_2_kicsi

 

2019. január 30-án Veszprémben került megrendezésre a tájékoztató rendezvény, az időjárás ellenére nagy számban jelentek meg az érdekeltek. A megyére vonatkozó előadás anyaga a következő linkről tölthető le:

TSOnline Veszprém

TSOnline_3_kicsi

 

Az előadások anyaga a továbbiakban is elérhető a Közérdekű/Letöltések müpontban: http://www.kdtvizig.hu/hu/letoltesek/ts_online_fejer_veszprem_2019

Utolsó módosítás: 2019. február 11., hétfő 14:24
Elérhetőség Adatkezelés Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat