Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Központi telefonszám: +36 22 514 000
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

A Velencei-tó gyerekszemmel

Tartalomfelelős: Németh Tímea, PR referenfs

2018. június 26., kedd 10:58

A "Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja" című európai uniós projekt részeként a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság felső tagozatos iskolásoknak nyílt napokat szervezett az agárdi Tófelügyelőségen. A program során a fiatalok képet kaptak az Igazgatóság feladatairól és a tó élővilágáról.

A "Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja" című projekt fő célja a Velence-tó vízminőségének javítása, a part menti területek természetes állapotának megőrzése, a jó ökológiai állapot elérése. Mindezen fejlesztések későbbi sikeres fenntartásában kulcsszerepet játszik a következő generáció környezettudatos elkötelezettsége. Ezt erősítendő a projekt része a tó környékén élő fiatalok bevonása, tájékoztatása is.

Két napon keresztül mintegy 200 gyermek vett részt előadásokon, ismeretterjesztő játékokban és érdekes gyakorlati feladatokban.

A nádast kéznyújtásnyira szemlélve megismerhették a Velencei-tó élővilágát úgy, ahogy eddig talán még nem látták. A parton rögtönzött kisebb árvízvédelmi gyakorlattal maguk is kipróbálhatták a gátépítést homokzsákokból. A Tófelügyelőség területén működő hidrometeorológiai állomás műszereit pedig nem csak távoltól szemlélhették, hanem testközelből figyelhették meg a léghőt, a tó hőmérsékletét, a talajhőmérsékletet, napfénytartalmat, csapadékot, szélirányt és –erősséget, párolgást és télen a hó- illetve jégvastagságot mérő műszereket, melyek napi mérési adatai nélkülözhetetlenek a tó vízgazdálkodásában és a tájékoztatási feladatok ellátásában.

További információk a projektről: http://velenceito.ovf.hu/

Eloadas a nyilt naponEloadas a nyilt naponArvizi vedekezes homokzsakokkalArvizi vedekezes homokzsakokkal A vizmercenelA vizmercenelA stegenA stegenHidrometeorologiai allomas 1Hidrometeorologiai allomas 1Hidrometeorologiai allomas 2Hidrometeorologiai allomas 2
Utolsó módosítás: 2018. október 02., kedd 11:39
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat