Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Központi telefonszám: +36 22 514 000
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Víz Világnapi rendezvények

Tartalomfelelős: Tóth Sándor, műszaki igazgatóhelyettes

2019. március 24., vasárnap 12:14

logo_vizvilagnap_2019_2_tartalomkepAz ez évi Víz Világnap szlogenje: Vizet mindenkinek! A jelszó arra az egyszerűnek hangzó, ám mégis óriási kihívásra hívja fel a figyelmet, hogy minden ember számára elérhető legyen a víz.

Földünk népességének egyötöde él olyan régiókban, ahol az élőlények számára nem biztosított a létfenntartásukhoz elegendő víz. A megfelelő mennyiségű és minőségű édesvíz hiányában az aszály a mezőgazdaságot működésképtelenné teszi, ennek következtében az élelem biztosítása is akadályokba ütközik. De víz szükséges mindennapi egészségünk megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez, legyen szó kézmosásról vagy a szennyvíz elvezetéséről. Napjaink legdrágább kincsének megőrzéséért, a meggondolatlan pazarlás fékentartásáért nem csupán a magunk jóléte, hanem a következő nemzedékek érdekében is felelősséggel tartozunk.

A Víz Világnapja alkalmából a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság társszervezetekkel összefogásban erre a feladatra kívánta ráirányítani a figyelmet. Óvodásokat és iskolásokat ösztönöztünk arra, hogy működjenek együtt abban a társadalmi felelősségvállalási folyamatban, melynek célja, hogy mindannyian elismerjük és tegyünk is érte, hogy a vízhez mindenkinek joga van. Működési területünkön több ezer gyerek, pedagógus és szakember tette sike-ressé a rajz-, fotó–és irodalmi pályázatokat és programokat, melyek sorában voltak koszorúzások, szakmai és

vizvilagnap_2019_montazs1
Utolsó módosítás: 2019. április 24., szerda 12:36
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat