Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Központi telefonszám: +36 22 514 000
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Évfordulós kiadvány a vörösiszap-katasztrófáról

Tartalomfelelős: Tóth Sándor, műszaki igazgatóhelyettes

2020. október 10., szombat 12:22

A tragédia híre megrázta az országot, de a vízügy szakembereinek (KÖDUKÖVIZIG, NYUDUKÖVIZIG, ÉDUKÖVIZIG) a kárelhárítás kulcsszereplőiként kellett fellépniük és cselekedniük.

Azonnal el kellett kezdeni a vízminőségi kárelhárítást, az idővel versenyt futva megelőzni a még komolyabb bajt. Hónapokon keresz-tül ennek a munkának rendelték alá napjaikat. Széleskörű műszaki beavatkozásokkal, folyamatos megfigyelésekkel, mérésekkel, egyedi vízminőségvédelmi módszerekkel szakszerű és hatékony védekezést folytattak le. A vízügyi szolgálat szakemberei mindeközben példaértékű, fegyelmezett és fáradhatatlan munkavégzésről tettek tanúbizonyságot.

„A 2010. Októberi vörösiszap-katasztrófa víz-minőségi kárelhárítása” című kiadvány összeállításával a szerzők célja az volt, hogy kötetbe gyűjtve bemutassák a szennyezés felszámolása érdekében tett lépéseket, az alkalmazott technológiákat és elért eredményeket, valamint emléket állítsanak a kataszt-rófának.a kiadvány dr. Csonki istván igazgató úr, valamint dr. Szlávik lajos úr, az MHT elnökének munkája.

Utolsó módosítás: 2021. január 20., szerda 12:33
Elérhetőség Adatkezelés Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat