Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Központi telefonszám: +36 22 514 000
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Közérdekű adatigényléssel kapcsolatos tájékoztató

Tartalomfelelős: Dr. Kelemen Krisztián, osztályvezető

2019. április 30., kedd 13:11

A 2011. évi CXII. törvény az információs és önrendelkezési jogról és információszabadságról biztosítja a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismerését.

A 29. § (1) kimondja: A közérdekű adat megismerésére irányuló igénynek az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv az igény beérkezését követő legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 15 napon belül tesz eleget.

Az adatigénylés beérkezésének időpontja: azt a napot tekintjük az adatigénylés beérkezési időpontjának, amikor
a) az Adatigénylő a közérdekű adat iránti igényt az Adatkezelőhöz benyújtja vagy
b) az 1. sz. melléklet beérkezik az Adatkezelőhöz.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatósághoz közérdekű adatigénylés benyújtására a következő módokon van lehetőség:

személyesen: 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 6. (hétfőtől csütörtökig 9-15 óráig) írásban: 8002 Székesfehérvár Pf. 281. elektronikusan: titkarsag@kdtvizig, vagy vizrajz@kdtvizig.hu  email címre szóban

Az adatigénylő lap elérhető: Közérdekű adatok/Közérdekű adatigénylés/Csatolmányok (jobb oldali fül)

Költségtérítés:

Az Igazgatóság a kérelemben foglalt adatok közlésével összefüggésben költségtérítést állapíthat meg. A költségtérítés mértéke:

Megnevezés

Mennyiségi egység

Ár

Másolás

A/4

130 Ft/oldal

Másolás

A/3

260 Ft/oldal

Optikai adathordozó (CD)

 

580 Ft/db

 

A Növényzetfelmérés és – minősítés térkép nem tartozik a közérdekű adatok körébe. Ebben az esetben a költségtérítés mértéke 2 500 Ft+ÁFA/oldal.

Az adatszolgáltatás ingyenes a Vízügyi Hatóság, Környezet- és természetvédelmi Hatóság, Nemzeti Parkok, Bíróság, Ügyészség, Rendőrség valamint az Önkormányzatok részére.

Az Igazgatóság közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatai:

árvízvédelmi művek és öblözetek műszaki és védelmi tervei vízfolyás meder, töltés és depónia műszaki adatai keresztező létesítmények nyilvántartási adatai mértékadó Árvízszintek (MÁSZ), és LNV szintek nagyvízi Meder levezető sávok határai, érintettség Medermorfológiai adatok tavak és tározók esetében fentiekhez nem sorolható, egyéb műszaki adatok, információk vízfolyásokba történő vízbevezetések, illetve a vízfolyásokból történő vízkivételek vízfolyás keresztezések, vízfolyás alatt és felett történő elvezetések belvíz öblözetek területe rendszeresen vízjárta területek belvízzel elöntött területek nagysága, illetve az elöntés időszaka vízhasználati adatok szennyvíztelepi bevezetések alaptevékenység során keletkezett adatok állomások törzsadatai vízszolgáltatással kapcsolatos adatok kezelt vízi létesítmények műszaki adatai vízrajz napi működése során előállított és feldolgozott adatok (ISO rendszerben) víziállásokkal kapcsolatos adatszolgáltatás hajózással kapcsolatos adatszolgáltatás nádvágással kapcsolatos adatok projektekkel kapcsolatos adatszolgáltatás vízminőséggel kapcsolatos adatok
Utolsó módosítás: 2019. július 24., szerda 08:58
Elérhetőség Adatkezelés Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat