Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Központi telefonszám: +36 22 514 000
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Vízrajzi adatszolgáltatás

Tartalomfelelős: Kerti Balázs, osztályvezető

2015. június 05., péntek 11:23

Tisztelt Ügyfelünk!

Igazgatóságunk 2007. június 22.-től ISO minőségirányítási rendszert vezetett be a vízrajzi tevékenységében. Ennek egyik fontos következménye, hogy a hidrológiai adatok szolgáltatása ügyfeleink részére szabályozottabb és nyomonkövethetőbb lett. Így nem kell külön igazolást kérni az adatok hitelességéről (pl. joghatással járó ügyekben történő felhasználás esetén), az automatikusan elkészül. A másik előny, hogy az adatok minősége is javul, növelve felhasználóink megelégedettségét.

Számunkra lehetővé válik, hogy a tanulmányokban, elemzésekben és tervekben megjelenő adatok hitelességéről és felhasználásának jogosságáról meggyőződjünk. Az adatok előállítása évek óta növekvő költségekkel jár, melyet az adófizetők pénzéből finanszíroz a költségvetés. Mindenkinek a közös érdeke, hogy az adatok felhasználásából közvetlen bevételt szerző vállalkozások, a költségekhez hozzájáruljanak. Természetesen a weboldalunkon megjelenő, közcélú adatok, szabadon, korlátozás nélkül felhasználhatóak.

Az adatok árát Igazgatói utasítás szabályozza. A fizetendő díjról - a teljesítést megelőzően - írásban tájékoztatjuk az adatkérőt.

Az "Adatkérőlapot" a weboldalról lehet letölteni. A kitöltött nyomtatványt, a kérőlap fejlécében található címek valamelyikére kell visszaküldeni. A leggyorsabb teljesítést az e-mail-en beküldött kérések esetén tudjuk biztosítani. A pontosabb adatigény megfogalmazásához javasoljuk a vízrajzi csoporttal történő szóbeli egyeztetést.
 

e-mail: vizrajz@kdtvizig.hu

Utolsó módosítás: 2023. március 16., csütörtök 14:14
Elérhetőség Adatkezelés Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat